У компанії АГРОДІМ на Чернігівщині — зарплата понад 7 тис.грн

Збільшені проценти за пай, зарплата понад 7 тисяч і соціальна підтримка.

Всі ці і багато інших позитивних фактів описують роботу групи компаній АГРОДІМ, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції. Про подробиці роботи АГРОДОМУ дізнавалися у директора юридичного департаменту компанії, депутата обласної ради, голови Фракціїї «НАШ КРАЙ» Ольги Чередник. 

Чередник 2Яке завдання ставить перед собою АГРОДІМ? 

Група компаній АГРОДІМ вже понад 10 років обробляє землі у Бахмацькому, Ічнянському, Бобровицькому, Борзнянському та Козелецькому районах. Працівники мають гарні умови для праці — використовується новітня техніка, комфортні умови проживання для приїжджих, збалансоване харчування тощо. На сьогоднішній день середня заробітна плата  по виробничим галузям в АГРОДОМІ цього року становить 7 298 грн. Найбільше отримують, звичайно, ті, хто працює на прибиранні врожаю. Наші рекордсмени заробили понад 26 тисяч гривень за місяць. Завданням нашого підприємства є не просто сільськогосподарська діяльність і надання робочих місць. Ми прагнемо зробити внесок у піднесення аграрної індустрії України. Ми повністю зосереджені на своїй справі і все працює на результат: цілеспрямована надійна команда, партнерські відносини, які ґрунтуються на взаєморозумінні і довірі.

Розкажіть докладніше про результати роботи АГРОДОМУ?

Група компаній в цьому році вже сплатила ПДФО (податок з доходів фізичних осіб, тобто із заробітних плат працівників і орендної плати за землю орендодавців) майже 8 млн грн за 11 місяців поточного року. ФСП (фіксований  сільськогосподарський податок) цього року становить майже 2 млн грн. До сільських, селищних та міських рад надійшло від компанії 4 мільйони грн у вигляді плати за землі державної комунальної власності. Наші орендодавці вже отримали 20 млн грн. У загальному рахунку до різних бюджетів і безпосередньо на руки орендодавців від групи компаній надійшло 44 млн грн. Якщо говорити про орендну плату  - майже 100% орендодавців її вже отримали. Крім того, цього року у АГРОДОМІ підняли відсоток орендної плати до 7, 5 % від нормативної грошової оцінки землі. Пай цього року видавали грошима або зерном (за бажанням). Варто підкреслити, що наші ціни у регіоні є найнижчими. Наприклад,  ми видавали пшеницю за ціною 2, 60 грн за кг, кукурудзу – 2,70 грн за кг. 

Окрім вчасно виплачених паїв, чи отримують жителі районів, де працює АГРОДІМ, ще якусь підтримку?

Підприємство з кожною сільрадою уклало так званий соціальний меморандум. Його суть полягає в тому, що соціально незахищені категорії отримують від АГРОДОМУ всіляку допомогу. До соціально незахищених категорій відносяться: діти-інваліди, діти сироти і позбавлені батьківського піклування, багатодітні родини, одинокі інваліди, інваліди ВВВ. Надається допомога і на поховання померлого орендодавця. Додатково цього року у нас було введено компенсацію на оранку городів орендодавців. Значну допомогу отримують сільради – пісок, дошки, фарбу, щебінь... Проводимо ремонт доріг. Особлива увага надається дітям. У обов’язковому порядку сім'я орендодавця отримує грошову допомогу при народженні дитини. У школи і садочки надходять від компанії продукти харчування, ми їм допомагаємо з ремонтом, закуповуємо необхідні книжки тощо. Традиційно вихованці шкіл і садочків, які знаходяться у тих населених пунктах, де ми орендуємо землі, отримують солодкі подарунки. Цього року згідно соціального меморандуму група компаній АГРОДІМ виділила на благодійність понад 5 млн грн. 

У нас є ще одна категорія людей, які потребують підтримки і допомоги. Це учасники АТО та їх родини. Що в цьому напрямку робить АГРОДІМ? 

Надається грошова допомога, окрім цього безкоштовно виорали городи родинам бійців. За рахунок наших підприємств виготовляються і оформляються документи на право власності на земельні ділянки, які вони отримали від держави. Родини учасників АТО у цьому році були забезпечені дровами на зиму. Ще одна родина, яка втратила свого годувальника на Сході, отримала корову.

Ви, як голова ПП «НАШ КРАЙ», а ця політична сила дуже багато зусиль спрямовує на розвиток децентралізації, розкажіть, як у майбутньому планує працювати АГРОДІМ у рамках вже об’єднаних громад? 

Найближчим часом наше підприємство СТОВ «Україна» в селі голінка Бахмацького району планує ввести в експлуатацію масштабний свинокомплекс (до 12 000 голів). Це дасть можливість громаді отримати нові робочі місця, достойну заробітну плату, відрахування у бюджети, що сприятиме розвитку інфраструктури села. Будемо сподіватись, що наступний рік подарує всім нам мир, достаток і добробут. Хочу скористуватися можливістю, від себе особисто подякувати всім, хто підтримав мене на виборах. А від АГРОДОМУ і ПП «НАШ КРАЙ» побажати всім гарних новорічних свят. Давайте вірити в чудо, але не забувати плідно працювати на благо всієї України.

Спілкувалася Тетяна ТЕРЕЩЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?